Göndul

Bokad: Ja, 2021-12-06
Född: 2019-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: I nordiska mytologin finns det inte mycket nedskrivet om valkyrian Göndul, hon är ett vackert mystiskt väsen vilket passar perfekt in på nästintill alla katter! Göndul är även hon vacker och mystisk, mystisk på det sätt att hon ibland kan vara världens gosigaste tös och ibland springa så fort hon bara kan ifrån oss, vacker ja men det säger väl sig själv? Göndul är en ung och energisk tös som gillar sällskap av andra katter och därför letar hon ett hem som kan erbjuda henne det. Hemmet bör även ha tålamod och vippor, för det är det vi tror är nyckeln till att förstå sig på det mysteriet som är vår vackra Göndul.
Hälsa: u/a


Gimla

Bokad: Ja, 2021-11-25
Född: 2020-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Namnet Gimla kommer från namnet Gimle - salen ditt människor ansluts efter Ragnarök i den nordiska mytologin. Det är en sal med tak av guld, en plats vackrare än alla andra platser och Gimla ja hon är en katt vackrare än alla andra katter (eller ja alla katter är ju vackrare än vackrast). Gimla är kavat, glad och obrydd, hon älskar vippor och uppmärksamhet! Gimla gillar sina kompisar inne i rummet och är en energisk ung katt, hon vill därför dela sitt föralltidhem tillsammans med en annan katt, gärna någon cool, busig lirare som hon kan gosa med.
Hälsa: u/a


Gjalp

Bokad: Nej,
Född: 2019-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Gjalp, döpt efter jätten Geirröds ena dotter i den nordiska mytologin. Gjalp är en snabb, busig men försiktig tös från Norrland. Hon kom in till oss tillsammans med ett gäng andra katter och hon trivs bra med kattsällskap så därför vill hon gärna ha en trygg vän i sitt föralltidhem. Hemmet ska gärna va fyllt av kärlek och tålamod så hon kan få busa och utvecklas till den mysigt coola tösen vi vet hon egentligen är!
Hälsa: u/a


Greip

Bokad: Nej,
Född: 2019-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Greip är dotter till jätten Geirröd och syster Gjalp i nordiska mytologin och det kan även stämma att vår Greip är dotter till vår Geirröd och syster till vår Gjalp. Greip kom in tillsammans med Geirröd, Gjalp och 5 andra katter från en dam norrut ifrån som inte längre kunde ta hand om sina katter. Greip är en försiktig liten donna som nu letar ett hem med en stor dos tålamod så hon kan få utvecklas i sin egen takt. Hemmet får gärna delas med en social och trygg kompis som kan visa Greip att vi människor inte är läskiga utan tvärtom fyllda av kärlek och gos.
Hälsa: u/a


Geirahöd

Bokad: Nej,
Född: 2018-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Geirahöd är ett namn från den nordiska mytologin. Som en av Odens främsta valkyrior förde Geirahöd tillsammans med sina systrar de främsta krigarnas själar till Odens Valhall. Valkyrior beskrivs i dikter skrivna av vikingar som vackra kvinnliga väsen som förde de modiga fallna över världar och bestämde även vem som var värdig att förenas på Valhall. Vackert väsen som dömer än stämmer perfekt in på våran Geirahöd. Hon är helt bedårande där hon sitter högt upp och tittar ner på oss människor. En lång resa tillsammans med 6 av sina syskon har satt sina spår och Geirahöd är inte superroad över sin boendesituation just nu, hennes syskon är bara liksom ”för mycket” och hon har inte tid eller lust att slösa sin energi på onödiga saker som vippor?? Geirahöd ÄLSKAR godis men är fortfarande ganska blyg mot nya människor så om ni precis träffats så får du gärna titta bort medan hon käkar sina godisar. Har du tid, tålamod, en stege och en påse dreamies så boka in ett intressebesök och bli dömd av vårt vackra väsen Geirahöd.
Hälsa: u/a


Geirröd

Bokad: Nej,
Född: 2018-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Geirröd döpt efter jätten Geirröd i den nordiska mytologin. Geirröd är mest känd för att ha tillfångatagit Loke och för att sedan ha besegrats av samme person och hans bror Tor. Vår Geirröd är en katt och ingen jätte men stor det är han!! Och ganska grumpy faktiskt, skulle kunna se honom tillfångata en hjälte men vet inte om han hade låtit sig besegras, Geirröd är väldigt envis. Envisheten visar han genom att vägra låta oss klappa honom trots alla mutförsök i världen… men ja vi förstår honom och kan väl ha tålamod, hans liv började ju inte så lätt och trots sin ringa ålder har han redan hunnit bli hemlös och behövt resa lång väg för äntligen nå hit. Geirröd är den enda snubben i ett rum fullt med brudar och ja.. han är väl inte mäkta imponerad av det… Är du också för envis för att besegras? Och kanske brukar du i hemlighet relatera mer till antagonisten än hjälten? Boka in ett intressebesök och träffa vår allas favorit jätte!
Hälsa: u/a


Tignum

Bokad: Ja, 2021-12-06
Född: 2017-10-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Tignum (uttalas ti’gnum) är enligt botaniska sällskapet i Stockholm det latinska namnet för bräda/bjälke och enligt wikipedia är en bräda; ett stycke sågat trävirket, tunnare än plankor men bredare än en ribb. När man hör virke går tankarna ofta till att vara av det rätta virket, att vara tillräckligt för uppgiften, och om uppgiften är att charma alla han träffar stämmer det perfekt in på vår lilla Tignum. Tignum är en lite försiktig men otroligt fin herre på fyra år som kom in till oss tillsammans med en handfull kattungar och tre kamrater från en gård norr om Uppsala. Tignum är less på ensamheten utomhus och längtar nu till ett varmt hem av.. ja ni gissade helt rätt... det rätta virket.
Hälsa: klobrott på höger framtass & inflammation runt tand 203


Tigillum

Bokad: Ja, 2021-12-06
Född: 2018-10-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Tigillum (uttalas tigi’llum) är enligt botaniska sällskapet i Stockholm latinska namnet för liten bräda/bjälke och vet inte riktigt hur det passar ihop med en katt.. Vi valde namnet för vi tycker det låter som en sagoprins vilket passar in perfekt på denna unga kille. Tigillum är en vacker, charmig och mjuk grabb på tre år som kom in till oss med smutsigt ansikte och trasig framtass (antagligen för han räddat en prinsessa från en elak drake). Men nu är Tigillums fajtingdagar med drakar och räddande av prinsessor över och han längtar efter sitt egna ”lyckliga i alla sina dagar"... Kanske med dig?
Hälsa: U/A förutom tand 401 som är lite lös.


Ginny

Bokad: Nej,
Född: 2010-06-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Fröken Ginny kom till Kattstallet redan 2015 och flyttade sedan ut, men kom dessvärre tillbaka efter sex år då det inte fungerade länge i hemmet. Hon är lite trilsk och håller sig på sin kant men är såklart inte helt främmande för oss människor och söker nu ett hem som låter henne landa i lugn och ro och som förhoppningsvis kan hålla hennes päls i styr.
Hälsa: FORL


Tania

Bokad: Nej,
Född: 2015-09-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Tania! En riktig tös med klös! Tania är av färgen sköldpadda och som många av er kanske vet har sköldpaddsfärgade ofta ett rykte om att vara riktigt bestämda. Tania späder nog på det ryktet då hon verkligen kan vara bestämd av sig... Hon vet precis vad hon gillar och inte gillar, hon vet vad hon vill och inte vill men även om du är hennes typ av individ eller inte. Tania letar ett hem där hon kan få all kärlek från hennes typ av individ och om möjligt kan det finnas en annan katt i hemmet men det som är viktigt är att Tania får bestämma för då är hon nöjd! Är du en person som helst av allt vill någon annan tar kommando och bestämmer? Då är denna tös med extra klös garanterat något för dig!
Hälsa: FORL


Kewin

Bokad: Nej,
Född: 2015-04-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Kewin aka Kewan, uppväxt i norrort och numera boendes på rör. Ne jag skoja, självklart är Kewan inte kvar på röret - vi flytta honom till ett rum utan lättillgängliga rör. Kewin är en väldigt smart katt, vilket har lett till han är en aning långsynt… Men men alla kan vi ju inte vara skapta direkt till perfektion. Kewin är skeptiskt till oss människor.. tror vi? När man pratar med honom så blinkar han ”kattpussar” men han kan också säga ifrån om man kommer för nära.. Kewin är lite av en gåta och nu letar vi ett hem som kan lösa en gång för alla kan lösa den. Gärna med en cool och trygg kattkompis.
Hälsa: Saknar några tänder men annars u/a


Kimi

Bokad: Nej,
Född: 2020-09-20 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Det här är Kimi! Han var, som ni ser, inte jätteglad över att jag skulle komma och fota när han försökte sova. Hade det funnits godis i bilden hade det varit en helt annan femma. Han kom in till Kattstallet med kompisen Kewin, som helt ärligt är en fegis, Kimi däremot! Inte jättemodig han heller men helt ok. Bör bo med dig som är lite försiktig och förstående för att man faktiskt inte stör någon när den vilar.
Hälsa: u/a


Mandarinskiy

Bokad: Nej,
Född: 2018-03-18 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Mandarinskiy kom in till Kattstallet från en kattsamlare med ett gäng andra katter. Hon har haft det lite tufft i livet och är nu inte särskilt imponerad av oss människor och behöver därför dig som är förstående och har kärlek och tålamod nog att visa Mandarinskiy vi inte är lika farliga som det verkar, utan till och med kan vara ganska bra att ha.
Hälsa: u/a


Gerard

Bokad: Nej,
Född: 2016-08-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Möt kissen Gerard. Han levde sitt liv utomhus, åt fågelmat, sökte skydd i en lada om vintern. Inte ett värdigt kattliv tyckte vi och han fick komma in i värmen. Det var såklart en stor omställning för Gerard, men han har acklimatiserat sig väl och är nu redo att hitta hem. Han har en bit kvar gällande hans sociala utveckling och behöver bo hos dig som är trygg och kan visa honom vägen. Han är ett stort fan av mat, går att klappa lite försiktigt och är helt enkelt en cool kisse.
Hälsa: u/a


Albuz

Bokad: Nej,
Född: 2010-04-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Albuz hittades i östra Stockholm för ett gäng år sen, han har sedan flyttat runt lite och kom dessvärre tillbaka till oss på Kattstallet då hans ägare fick ändrade livsförhållanden. Han behöver nu komma till ett hem som hjälper honom med hans viktnedgång och har tid för mycket kärlek och gos.
Hälsa: Behöver hjälp med att gå ned i vikt.


Sture

Bokad: Nej,
Född: 2020-05-05 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Möt Sture! Han har aldrig varit på Sturecompagniet. Och det är väl tur, eftersom han är en katt. Blott året gammal, söt som en.. ja söt katt. Gillar kokt torsk och att springa efter bollar som studsar bra. Kel är rätt nice. Dammsugare däremot, big nono. Det gäller även när det blir för mycket folk och liv på en gång. Barnfamiljer undanbedes vänligt men bestämt. Uppfyller du Stures kriterier? Boka ett besök!
Hälsa: u/a


Kerasia

Bokad: Nej,
Född: 2020-07-15 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Kerasia (körsbär på grekiska) är en söt filur från norrutöver som tidigare levde hos en kattsamlare. Ingen var särskilt nöjd över denna situation så hon och hela hennes sällskap flyttade till oss. Hon håller fortfarande på att acklimatisera sig och är ingen främling inför att försiktigt hälsa och precis som kompisen Karida tycker hon middagstid är väldigt trevligt. Även om livet på Kattstallet har visat sig vara helt överkomligt är det nu dags för Kerasia att flytta hem. Söker dig som också uppskattar middag (obs får ej vara försenad) och som låter henne blomma i sin egen takt.
Hälsa: u/a


Karida

Bokad: Nej,
Född: 2020-07-15 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Karida (Kokos på grekiska) är en ung tjej från en liten bit upp i landet. Hon bodde hos en kattsamlare med ett gäng andra katter och massa kattungar. Hela sällskapet flyttade in till Kattstallet, Karida var och är lite skeptisk mot denna miljö och alla dessa människor men börjar långsamt vänja sig och förstå det inte är så farligt. Tycker middagstid är helt fantastiskt och drar sig inte för att sniffa lite på handen när det vankas godis, först ett litet markerande fräs såklart. Nu vill hon flyttade till sitt för alltid-hem.
Hälsa: u/a


Peaches

Bokad: Nej,
Född: 2021-06-22 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Möt lilla Peaches! En otroligt gullig hona från en bir norrut som flyttade in till Kattstallet med sina syskon. Hon tycker förvisso det är ganska kul på stallet med många leksaker och höga klösträd, men hon längtar också hem efter ett eget ställe. Tycker du Peaches är lika gullig som vi? Boka tid för intressebesök!
Hälsa: u/a


Walnut (fd Melon)

Bokad: Nej,
Född: 2021-06-22 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Walnut är en liten grabb som föddes hemma hos en kattsamlare. Han och hans många syskon har sedan dess kämpat mot virus och otäckheter och nu är det dags för Walnut (och de andra) att hitta sitt för alltid-hem. Antingen med en ung kompis härifrån eller om du har en leksugen kisse hemma.
Hälsa: u/a


Pear (fd Cashew)

Bokad: Nej,
Född: 2021-06-22 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Pear är en cool kille på några månader som kom in till Kattstallet med en massa syskon från en kattsamlare. Han har nu hängt här ett tag och letar nu efter sitt för alltid-hem. Antingen med en kompis härifrån eller kanske om du har någon yngre lekkamrat hemma.
Hälsa: u/a


Plum (fd Lemon)

Bokad: Nej,
Född: 2021-06-22 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Möt lilla Plum! En gullig tjej född i kattsamlarhem. Nu har hon och hennes syskon överlevt en tuff tid i livet och det är dags för Plum att hitta hem. Med en kompis från kullen eller kanske en yngre kisse där hemma.
Hälsa: u/a


Olive (fd Avocado)

Bokad: Nej,
Född: 2021-06-22 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Det är lilla Olive! Hon är en tuff hona från en kattsamlare som gillar att äta, busa, gosa, springa, röja, vara kattunge helt enkelt. Nu vill hon fortsätta sitt kattungeliv i sitt alldeles egna hem. Är du rätt person för Olive?
Hälsa: u/a


Dunja

Bokad: Nej,
Född: 2019-08-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Dunja! På svenska Kvittens! En ung tös som haft en tuff start på livet och precis som de flesta katter med tuffa bakgrund är hon ganska försiktig av sig, man får gosa om man är snäll och lugn men plötsliga rörelser och ljud är fortfarande läskigt och då kan ett litet mesigt fräs komma fram. Jag personligen har inte smakat frukten kvittens men jag har hört från goda källor att den är mycket smakrik så ja det passar Dunja - eftersom hon är en katt full med smak och karaktär. Ni vet en sån katt som när man väl lär får dess tillit så får man ALLT. Dunja verkar uppskatta sina rumskamrater så hon letar helst ett hem tillsammans med någon av dem, kanske syrran Limuna?
Hälsa: u/a


Magnus Betnér

Bokad: Nej,
Född: 2018-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Det här är Magnus Betnér. Ung grabb från söderort. Tycker människor är något läskiga och gillar att sova i däck. Vill flytta till dig som gillar stand-up, eller nej, jag menar, hos dig som tycker svarta katter är vackra. Behöver en miljö som tillåter honom att växa i egen takt.
Hälsa: Parodontit


Danette

Bokad: Nej,
Född: 2014-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Danette tilhör D-gänget som alla levde vid en gård. Danette hade tyvärr men tråkig start hos oss med trasiga tänder och tassar. Men nu är hon frisk och redo att flytta! Behöver ett hem med förståelse för hennes bakgrund som låter henne växa i egen takt. Ligger gärna med tassarna vikta under sig och har som ni ser ett väldigt gulligt ansikte.
Hälsa: Reservation avseende symtom och skador på framtassar och tänder/munhåla med komplikationer. Tillsvidare.


Doc Martin

Bokad: Nej,
Född: 2019-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Doc Martin, doktorn på Kattstallet. En ganska stor kisse. Levt utomhus tidigare och tycker människor inte är det roligaste som hänt. Behöver bo tryggt och mysigt med en kattkompis.
Hälsa: Parodontit


Doodlebug

Bokad: Nej,
Född: 2019-11-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Doodlebug är ung en kille från en gård norrut. Han är väldigt söt och vi tror det finns ett hjärta av guld någonstans därinne bakom allt fräs. Vill du se om du är rätt person för Doodlebug?
Hälsa: u/a


Duck

Bokad: Nej,
Född: 2017-12-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Det här är Duck, hon eh ja.. Ser lite sur ut. Men det är ganska charmigt. Hon har levt utomhus och försöker fortfarande hitta rätt i sitt nya liv och söker därför ett hem som har förståelse och utrymme för detta. Vill bo med en kompis.
Hälsa: u/a


Mimoza

Bokad: Nej,
Född: 2017-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Mimoza och ett gäng katter gömde sig i en lada utanför Uppsala efter att ha blivit hemlösa. Tillslut hittade hon hit och letar nu efter sitt föralltid-hem. Hon är en hyfsat trygg katt men som ändå behöver ett kärleksfullt och förstående hem. Vill flytta med sina bästis Cassiopeia.
Hälsa: FORL


Velvet

Bokad: Nej,
Född: 2015-10-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Velvet är en snygg fegis. Jag menar kolla på honom, såå snygg katt!! Men feg. Godis brukar fungera rätt bra som metod för att minska på fegheten. Vill bo med dig som är trygg och lugn.
Hälsa: FORL & parodontit Problem med öronen. .


Viveca

Bokad: Nej,
Född: 2014-10-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Viveca är en så rolig katt. Kolla på henne! Vem rör sig sådär? Viveca! Påminner en del om en tjurig tant som egentligen bara vill ha massa kärlek. Hänger gärna med en kompis och behöver bo hos någon trygg.
Hälsa: FORL & Parodontit


Cassiopeia

Bokad: Nej,
Född: 2018-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Cassiopeia är en försiktig tjej som gärna ligger lite för sig själv. Hon är osäker på om människor verkligen vill klappa på henne eller om de kanske vill något annat. För säkerhetsskull fräser hon lite men så mycket mer blir det. Hon vill komma till ett lugnt hem utan småbarn. Cassiopeia vill flytta med sin allra bästa väninna Mimoza.
Hälsa: Astma & FORL


Katterna uppdaterades ...