Gru

Bokad: Nej
Född: 2020-05-05 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Kommer ifrån ett stall vid ett slott där han med sina kompisar fått husera fritt. Lite försiktig men letar nu efter ett eget hem där han får ta det lugnt.
Hälsa: TR


El Macho

Bokad: Nej
Född: 2019-05-05 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: En herre som styrt sin grupp av kompisar på stallet vid slottet med sin charm och tydliga instruktioner. Letar nu efter ett hem där han kan vila upp sig och testa mjukheten i en säng. Han kan också vara rätt övertygande om att det är det han faktiskt förtkänar.
Hälsa: TR


Blixta

Bokad: Nej
Född: 2019-12-14 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Det här svarta lilla åskmolnet heter Blixta. Hon är ett litet vidunder. Eller nä, nu är jag taskig. Hon är ju himla vacker, vi är bara inte jättebra kompisar ännu. Hon kommer från en gård från början och försöker fortfarande acklimatisera sig med detta nya liv. Hon morrade fram att hon vill fortsätta sin utveckling i ett eget hand. Behöver du ett litet åskmoln hemma?
Hälsa: Reservation på en tand annars u/a


Blind

Bokad: Nej
Född: 2018-12-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Den här stiliga herren heter Blind! Det förblir något oklart varför han heter Blind då han syn är alldeles utmärkt. Han är från början en gårdskatt som sedan fick flytta in. Han hantera Himla märkvärdigt säger Blind. Nu vill han flytta till ett hem, han förstår han behöver kompromissa på det här med tvåbeningar men finns det mat med i bilden ska det vara lugnt!
Hälsa: u/a


Fräsarn

Bokad: Nej
Född: 2015-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: I dagsläget är Fräsarn en ganska skygg kille som gärna håller sig i bakgrunden. Det finns dock en nyfikenhet hos honom och han gärna håller lite koll på vad som sker runt omkring honom, med mer eller mindre försiktighet.

Fräsarn behöver komma till ett hem där det finns en hel del tålamod, och en verklig förståelse för det jobb som krävs för att få en skygg katt att känna sig trygg.

Den här lille killen vill leva som innekatt och han vill flytta tillsammans med brorsan Lasse-Maia.
Hälsa: u/a


Lasse-Maia

Bokad: Nej
Född: 2015-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Lasse-Maia är en väldigt skygg och försiktig kille som oftast håller sig i bakgrunden. Han och hans syskon föddes ute, och än har han inte riktigt vågat lita på människor. Kommer någon för nära, då fräser han ifrån.

Lasse-Maia är en supersöt kille som behöver få komma till ett hem mycket tålamod och en verklig förståelse för det jobb som krävs för att kunna få en skygg katt att känna sig trygg. Han vill leva som innekatt och vill flytta tillsammans med brorsan Fräsarn.
Hälsa: u/a


Mitsubishi

Bokad: Nej
Född: 2023-07-11 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Årsmodell: 2023
Färg: Svart, långhår
Bränsle: Kattmat (och massor av godis)
Växellåda: Manuell. OBS. Kan leva sitt eget liv
Drift: Självgående, skygg men nyfiken

Mitsubishi, Mazda, Mondeo och Trabant. Exakt vad dessa bilar har gemensamt kan jag inte riktigt säga, det är inte direkt inom min expertis. Däremot vet jag att de vi har hos oss, de är otroligt snabba. Vilken är din favoritbil?

Mitsubishi kom till oss tillsammans med sina tre syskon och de håller ihop även här. Hon är lite försiktig, men väldigt nyfiken, och under tiden hon varit här har hennes tillit till oss vuxit. Att leka är något hon älskar, speciellt med favoritleksaken som är en vippa. Har du tålamod och ger henne tid är det möjligt att hon också vågar låta dig klappa henne.

Lilla Mitsubishi vill gärna flytta till eller med en kattkompis, kanske någon av syskonen?
Hälsa: u/a


Långben

Bokad: Nej
Född: 2016-05-25 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Jaa du... Vad ska man säga om lilla söta Långben.... Han är långbent och lite feg, väldigt svår att fota. Men i verkligheten så ser han faktiskt lite ut som Långben, fast om Långben vore en katt såklart.
Långben längtar till ett tryggt hem med sin kompis Piffen och han har kommit fram till att han gillar barn. Älskar gos och är gärna i centrum.
Hälsa: TR/FORL


Gunna

Bokad: Nej
Född: 2022-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Gunna är lik sin kompis Christy på många sätt. Även hon är skygg, osäker och tvekar inte att fräsa ordentligt om man kommer för nära. Kompisarna delar sin misstro till människor, men Gunna har vågat sig ut från gömställen lite mer än vad Christy har.
För att få den här tjejen att våga lita på människor behövs det ett lugnt hem med massor av kärlek. Precis som med alla andra skygga katter behöver man också ha en stor mängd tålamod och en förståelse för att det kommer att krävas både jobb och tid innan lillan kan börja känna sig trygg.
Hälsa: u/a


Christy

Bokad: Nej
Född: 2022-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Skygg, rädd och osäker. Christy är en riktig fräsis. Men ingen vet riktigt vad hon varit med om tidigare, och det finns antagligen en anledning till hennes misstro till människor. Det brukar tyvärr vara så.
Tänk om lilla Christy kunde få flytta till ett hem där hon blir så älskad och sedd, att hon går från att vara skygg och rädd, till att bli supermysig och social? Tiden läker alla sår, och det är just det hon behöver. Ett hem där hon får tid att våga öppna upp sig, där människorna har tålamod och ger henne kärlek och omvårdnad. Kanske kan hon då lära sig att världen inte är så farlig?
Hälsa: u/a


Bobbelina

Bokad: Ja 2024-07-10
Född: 2021-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: Bobbelina är en reserverad men nyfiken tjej, som blivit allt modigare under tiden hon bott hos oss. Hon brukar komma fram vid matning, och ger man henne tillräckligt med tid kan hon komma fram även för att leka lite om hon känner för det. Är hon inte på humör brukar hon dock vara lite fräsig, men lämnar man henne ifred en stund så har hon slutat sura tills det är dags för mat igen.
Rätt hem för den här tjejen är ett där hon har mycket utrymme och kan få gå undan om hon behöver, hon behöver någon med mycket tålamod och någon som ger henne en stor mängd kärlek. Hon behöver bli sedd och älskad, så att hon med tiden kan känna sig trygg.
Hälsa: u/a


Tina Thörner

Bokad: Ja 2024-07-10
Född: 2023-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: d.Fräset
Bakgrund: I början var Tina väldigt rädd och osäker, men med tiden har hon vågat sig fram till oss mer och mer. Hon är inte en direkt kelig katt ännu utan är fortfarande tillbakadragen, men hon har visat sig nyfiken på omgivningen och oss. De som haft tillräckligt med tålamod och gett henne tid har dessutom lyckats få klappa henne. Denna tjej är ett perfekt exempel på vad just tid och tålamod kan göra, hur en så rädd liten varelse till slut kan hitta mod, bara de har rätt förutsättningar.
Med detta sagt behöver lilla Tina Thörner få komma till ett hem där hon får fortsatt tid, tålamod och kärlek, för att hon ska våga öppna upp sig ännu mer.
Hälsa: u/a


Salix

Bokad: Nej
Född: 2018-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Salix är en honkatt som vet vad hon tycker och vad hon vill. Försöker man sig på något som hon inte gillar så säger hon ifrån och det på skarpen. Därmed passar hon inte i en barnfamilj. Eftersom hon har bott på en soptipp är hon inte van vid människokontakt ännu utan behöver någon som är van med försiktiga katter och som kan hjälpa henne att bli en trygg katt.
Hälsa: u/a


Karina

Bokad: Nej
Född: 2023-02-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Den här tjejen har förmågan att se lite arg ut, men man ska inte låta sig luras av blicken. Karina är ganska osäker av sig och vill helst hålla distans, men nyfikenheten finns ändå där. Lite tid, massor av kärlek och ännu mer tålamod kommer förhoppningsvis locka fram hennes tillit och göra att hon vågar slappna av och visa sin gosiga sida.
Hälsa: u/a


Rosy

Bokad: Nej
Född: 2017-08-30 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Rosy är en nyfiken men aningen tillbakadragen dam. Än så länge vill hon inte bli klappad och håller sig gärna i bakgrunden, men hon kan vara okej med att man kommer fram och hälsar lite. Nyfikenheten vinner över osäkerheten, vilket gör att hon ändå gärna håller sig tillräckligt nära för att kunna ha uppsikt över vad man gör.

Bortsett från osäkerheten så är hon en supersöt och mysig katt, men också tydlig med att saker sker på hennes villkor. Vill ha en kattkompis.
Hälsa: Foderallergi


Aliyah

Bokad: Nej
Född: 2019-02-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Aliyah är en nyfiken och blyg katt som i början kommer från en koloni i Salbohed. Hon söker ett hem med en kattkompis som kan ge henne mycket tålamod och kärlek.
Hälsa: TR


Glitter

Bokad: Nej
Född: 2020-02-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Denna oerhört söta tjej har en tendens att väcka ett intresse hos de flesta. Att hennes ögon sällsynt nog är olika färger, så kallat heterokromi, gör det inte direkt svårare att falla för henne.

Men även om man själv gärna vill mysa massor med henne, så är hon inte riktigt redo för det ännu. Glitter har gjort framsteg sedan hon kom till oss och hon är ganska nyfiken av sig, men osäkerheten gör att hon inte vill låta någon komma för nära. Vi tror dock att om man har tålamod och ger henne lite tid så kommer hon att bli mer social och förhoppningsvis också en ganska gosig tjej.
Hälsa: TR, Foderallergi


Sage

Bokad: Nej
Född: 2023-02-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Sage är en otroligt söt tjej som i dagsläget är ganska rädd av sig och som helst håller sig i bakgrunden. Det kommer att ta tid att bygga upp tillit till dem omkring henne, och denna tjej behöver komma till ett hem med mycket kärlek och massor av tålamod.
Hälsa: u/a


Lovey

Bokad: Nej
Född: 2021-08-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Lovey vill ha love, hon söker ett hem som kan ha tålamod med henne och hjälpa henne bygga upp tillit så hon kan få den kärlek hon förtjänar.
Hälsa: u/a


Zinnia

Bokad: Nej
Född: 2023-02-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Den här tjejen är en riktig skyggis, men en väldigt söt sådan. Hon gömmer sig gärna och observerar från distans, och om hon anser att man kommer för nära så springer hon iväg till ett nytt gömställe. Zinna vill komma till ett lugnt hem utan barn, där hon får chansen att bli lite modigare och våga utforska världen på nära håll.
Hälsa: u/a


Freddan

Bokad: Nej
Född: 2022-09-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Freddan är en snäll men skraj kille som söker kärlek i sitt föreviga hem. Han gillar att mysa med alla sina kattkompisar så han behöver en vän i sitt nya hem.
Hälsa: u/a


Liamoo

Bokad: Nej
Född: 2017-08-19 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: a.Buset
Bakgrund: Liamoo är en väldigt snäll men ganska rädd kille som behöver ett tryggt hem med massor av kärlek. Den här killen kräver en hel del tålamod och behöver tid för att kunna bygga upp tillräckligt med tillit.
Hälsa: Lindrig alopeci


Malteser

Bokad: Nej
Född: 2023-01-04 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Malte är en skraj kille, han söker ett hem med sin kompis Zingo som kan ha tålamod med honom och låta han bli social på sina egna villkor :)
Hälsa: u/a


Zingo

Bokad: Nej
Född: 2022-12-03 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Zingo är lite mer bekväm än sin kompis Malte men han behöver också jobba på tilliten i sitt nya hem :)
Hälsa: u/a


Izzy

Bokad: Nej
Född: 2022-08-10 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Denna lilla tjej är försiktig och reserverad, men vi märker att hon är nyfiken på allt som händer omkring sig. Hon är otroligt lekfull, men lite osäker på människor, så hon vill gärna komma till ett hem där hon har en kattkompis att leka med. Förhoppningen är att kattkompisen kan lära henne att människor är helt okej, så att lillan får modet att lita på människor och bli den gosiga kärleksfulla katt hon visar att hon kan vara ibland.
Hälsa: Ärr på höger öga


Tea

Bokad: Nej
Född: 2023-06-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: En social och go tjej som kom till oss från Skåne tillsammans med sina elva kompisar. Hon letar nu efter ett hem där hon kan få all den kärlek hon behöver!
Hälsa: u/a


Zessan

Bokad: Nej
Född: 2022-09-10 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Lilla Zessan är en väldigt osäker tjej. Här är det mycket snack, men lite verkstad. Hon fräser en del för att verka tuff och farlig, men hon är egentligen bara rädd. Den här söta lilla tjejen vill komma till ett ganska lugnt hem där det finns massor av kärlek och en hel del tålamod.
Hälsa: u/a


Beck

Bokad: Ja 2024-07-10
Född: 2021-01-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Här har vi en självständig och bestämd kille som vill att man håller sitt avstånd. Han håller sig mest för sig själv och är inte speciellt nyfiken på nuvarande omgivning. Det enda tillfället han kan tycka att det är okej att man närmar sig lite är när man kommer med mat eller godis, för oj vad han är matglad.
Beck behöver komma till ett hem där det finns ett stort tålamod samt en förståelse för det jobb som krävs för att få en skygg katt att känna sig trygg.
Hälsa: u/a


Noarboga

Bokad: Nej
Född: 2023-02-08 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Att iaktta från håll, det går jättebra, men att människor närmar sig? Nja, det är han inte ett så stort fan av ännu. Noarboga är en supersöt, men väldigt osäker kille som vill att man håller sig en bit ifrån, annars springer han och gömmer sig. Det finns dock en nyfikenhet hos honom, och vi tror att han kommer bli modigare och mer social med tiden om han får komma till rätt hem. Rätt match för den här lille killen är ett lugnt hem fyllt med kärlek och tålamod, som lägger tid och engagemang i att få honom att känna sig trygg.
Hälsa: u/a


Luke

Bokad: Nej
Född: 2023-02-08 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Luke är en osäker och rädd liten kille som snabbt springer och gömmer sig om han anser att man kommer för nära. Det kommer troligtvis att ta tid för att lyckas bygga upp tillit till dem omkring honom, så denne killen behöver komma till ett hem med mycket kärlek och massor av tålamod.
Hälsa: TR


Greyson

Bokad: Nej
Född: 2021-09-15 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: I efterhand har vi insett att den här killen kanske borde blivit döpt till Gustav istället, för vi har nog ingen katt här som är så hungrig och matglad som han är. Det härliga med Greyson är att han är också noga med att säga till när han tycker det är matdags igen, då kan det pratas på en hel del.
Han är nyfiken på omvärlden och på oss människor, men också ganska osäker. Att gosa och bli klappad är inget han varit intresserad av ännu.
Greyson behöver få komma till ett hem där det finns massor av kärlek, ett stort tålamod och där man är redo att ge honom den tid han behöver för att våga komma ur sitt skal.
Hälsa: u/a


Piffen

Bokad: Nej
Född: 2023-03-31 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Möt Piffen! Han observerade oss ett tag och förstod inte riktigt varför hans rumskompisar sprang fram och ville klappas men så testade han att bli klappad en gång och nu springer han fram själv! Älskar att leka och gosa. Vill flytta med
Långben som han gillar att utforska allt med.
Hälsa: u/a


Ghosta

Bokad: Nej
Född: 2018-05-25 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Ghosta har tidigare bott på Gotlands katthem med sina kompisar och syskon. Ghosta föddes ute och hittades med sin kattfamilj i Akebäck på Gotland. Nu söker hon lyckan hos oss och ett eget hem med omtanke och kärlek.
Hälsa: TR


Lokus

Bokad: Nej
Född: 2013-05-13 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: e.Klöset
Bakgrund: Lokus, helt ärligt, ganska stor kisse. Väldigt stor. Men fin! Kom in som omplacering med några kompisar. Har i dagsläget ingen crush på människor men vi är optimistiska till att detta kan ändras.
Hälsa: Diabetes Mellitus


Blizzard

Bokad: Nej
Född: 2015-12-01 (uppskattad ålder)
Placerad på avdelning: b.Jamet
Bakgrund: Möt Blizzard! Visst har han ett coolt namn? Blizzard själv.. Nja, han är inte lika cool helt ärligt. Han vill mest gömma sig i ett klösträd och smyger fram för att äta när han tror ingen ser. Inte ett optimalt kattliv. Men! Det ska vi såklart ändra på. Vill du vara Blizzards person och visa honom att det inte är lika farligt därute som det verkar?
Hälsa: FORL, TR


Katterna uppdaterades ...